Audiowa(h)ren 026: Die Intoleranz der Toleranten

Ein Urlaubspodcast über die Wunder der Natur, aber auch über das Thema Toleranz, und warum selbst die Toleranten immer intoleranter werden, wie ich an mir selbst beobachtet habe.

Über Jens Bertrams

Jahrgang 1969, Journalist bei www.ohrfunk.de, Fan der Niederlande und der SF-Serie Perry Rhodan.
Dieser Beitrag wurde unter abgelegt und mit , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.
Nach oben

Comments

1 Antwort zu Audiowa(h)ren 026: Die Intoleranz der Toleranten

  1. Zegt de eerste gesprekspartner: wie nog nooit en stroopwafel op een kopje thee heeft opgewarmd , heeft nog niet van stroopwafels en van thee genoten. Zegt de ander: stroopwafels lust ik niet, en thee kun je ook anders drinken. Terwijl de eerste bijdrage een mooi voorbeeld is van een perfect afgeronde taaluiting, valt de tweede alleen op door tegenspraak, die niet door een andere passende taaluiting gevolgd wordt, ja wellicht ook niet gevolgd mag worden. Hier ligt ook de vermoeidheid, die ontstaat uit voortdurend reageren. Het lijkt me dat dit hele spel met woorden veel meer energie vraagt dan het oplevert. Een overwerkte Nederlandse literator kreeg van zijn zenuwarts de opdracht boekbinden als hobby te nemen. Op dat gebied kon hij perfectie en bevrediging vinden die hij in zijn beroep, tot zijn eigen nadeel, nooit bereikte.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert